Ankaralılara Kötü Haber! Ekmeğe Zam Geldi! 200 Gram, 300 Gram ve 400 Gram Ekmeğin Fiyatı Belli Oldu

Son dakika haberine göre Ankara ili Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu'nda ekmek fiyatları yeniden güncellendi. Ankara'da ekmeğe zam geldi. Peki, Ankara'da ekmek fiyatı ne kadar?

Ankara İli Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu, bugün toplantı gerçekleştirdi. Toplantı, Ankara Esnaf  ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin Ar'ın başkanlığında gerçekleştirildi.  

Toplantıda artan girdi maliyetleri tartışılırken Ankara için ekmeğe zam kararı geldi. 

ANKARA'DA 1 EKMEK KAÇ LİRA?

Ankara'da 200 gram ekmeğin fiyatı artık 5 liradan satılacak. Yeni fiyat tarifesi, Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nün görüşünün alınmasının ardından karara bağlanacak.

Ankara Esnaf  ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin Ar konu hakkında şu açıklamalarda bulundu...  

200 GR EKMEK: 5 TL

300 GR 7,5 TL

400 GR EKMEK 10 TL

"Toplantıda; ekmek maliyetlerini doğrudan etkileyen un, maya, doğalgaz, motorin, işçilik, su, elektrik, kira gibi tüm temel giderlerdeki artışlar nedeniyle ekmek fiyatının maliyetinin altında kaldığı konuları görüşüldü ve gramajı (200 gram) değiştirmeden ekmek fiyatında yeni bir düzenlemeye gidilmesi konusunda mutabık kalındı. Pişmişi net 200 gram gelen normal ekmeğin 5 TL, pişmişi net 300 gram gelen normal ekmeğin 7.5 TL, pişmişi net 400 gram gelen normal ekmeğin 10 TL'den satılması yönündeki teklifler, komisyon katılımcısı kurum ve kuruluşların temsilcilerinin onayına sunuldu ve tarife oy çokluğu ile kabul edildi.

Tarife komisyonunun oy çokluğuyla kabul ettiği Ankara il ve talepte bulunan ilçelerinde uygulanacak Normal Ekmek Fiyatları Azami Hadlerini Gösterir Ücret Tarifeleri, ilgili kurumlar; Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün görüşünün alınmasından sonra, ANKESOB Yönetim Kurulunda görüşüldükten sonra karara bağlanacak." dedi.

25 Kas 2022 - 20:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Medya Başkent Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medya Başkent hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Medya Başkent editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medya Başkent değil haberi geçen ajanstır.